Giver vi hinanden de gaver, som virkelig motiverer os i teamet?
Gavegivning i teamet er en workshop, hvis feelgood stemning er lige så stor som dens psykologiske pondus. Vi fører nemlig teamet endnu et skridt op mod større trivsel og sundere effektivitet ved at anskue dynamikkerne gennem gavegivningens linse.
På basis af de psykologiske profiler som I tidligere har investeret i, træner vi lag for lag hvordan hele teamet kan bringes til at virkelig at spille hinanden gode. Hver person bringes til bevidsthed om de gaver de giver og modtager i teamet.
Workshoppen repræsenterer effektiv teamudvikling, når det er bedst med sin psykologiske forankring, intensitet, læringsudbytte og fælles teammotivation.
Gavegivning i teamet får virkelig deltagerne til at tænke over hvad de giver til andre. Hvis du vil have mere, må du give mere.
Som deltager på denne Gavegivning i teamet får du en designet workshopbog, som belyser og perspektiverer de øvelser, som teamet involveres i i den interaktive og legende læring.
Workshopbogen er jeres garanti for et vedvarende stort læringsudbytte af workshoppen
Teamet kende gavegivningens bagvedliggende 'hvorfor' og derfor handle for alles bedste.
Teamudviklingen integreres i jeres dagligdag af teamlederen
Efter workshoppen Gavegivning i teamet modtager teamlederen en pakke med tematiske boostere for virkelig at forankre læringen fra workshoppen i teamet.
HR-manageren eller teamlederen spiller en essentiel rolle i afholdelsen af disse korte og energigivende boosts. Forlæng den positive effekt af Gavegivning i teamet med de mange boostere.
Disse boostere resulterer i teamudvikling med høj effekt.
Menneskets bedste ven
Speederen i bund
3 prisværdige succeser i teamet
Vær den første til at give
Gavegivning i teamet
Af Tom Fisker Jørgensen
Gavegivning - en del af dig
Helt tilbage i tid, fra menneskeslægtens tilblivelse, fra Australopeticus, over Homo Ergaster og Neandertaleren, har mennesket givet hinanden gaver.
Nogle gange i form af ly for natten, en særlig god kastesten, et afbalanceret spyd, en amulet til efterlivet eller måske tryghed i gruppen i form af forsvar fra trusler.
Homo sapiens-slægten er ca. 300.000 år gammel, og det er indkodet i vores dna, at give hinanden noget. Faktisk har gavegivning sikret vores overlevelse som art.
Gaver kommer nu om dage i mange indpakninger og afskygninger. En gave kan være en handling, en adfærd, en tilkendegivelse, men den rummer i høj grad også et symbolsk element. Gavens grundlæggende funktion er nemlig, at knytte bånd til et andet menneske.
Gavegivning i teamet
Når vi betragter et team og dets dynamikker gennem gavegivningens linse, så åbenbarer en ny verden sig for os, et forklaringsrum som i høj grad kan bruges som grundlag for forståelse af konflikter, demotivation og mistrivsel.
På den anden side kan gavegivningens psykologi også kaste lys over det bagvedliggende 'hvorfor', når man søger at redegøre for årsagerne til visse teams tilsyneladende uforklarlige succeser.
Effektiv teamudvikling med Ambitious Teams beror blandt andet på bringe hver enkelt deltager til bevidsthed omkring den symbolske udvekling af gaver.
Som mennesker er vi ofte meget klar over, hvad vi giver andre, fordi en gave er aldrig blot en gave - den rummer altid noget af dig selv. Marcel Mauss sagde dette i sin skelsættende tanker om gavegivning i 1924: "the objects are never completely separated from the men who exchange them".
Vi strækker os, når vi giver gaver
Vigtigheden i udtrykket "at give en gave" skal man således ikke tage fejl af, for det forudsætter en proaktiv handling fra gavegiveren, hvis fremstrakte arme, man næsten kan fornemme for sit indre blik. "Jeg har strukket mig for dig", tænker gavegiveren, "så hvad har du tænkt dig at gøre for mig?".
At fungere som et velfungerende og proaktivt medlem af et team indebærer handlemæssig empatisk forståelse for dette tilhørsforhold til skyldsnetværket.
Fælles for disse gaver er, at du i givningen strækker dig væk fra din komfortzone, hvor alle dine personlige præferencer råder, og over mod kollegaen.
I teamet, som i parforholdet, er det lige præcist dette niveau, du bliver målt på som kollega: kvaliteten af din tilbudte hjælp, din autentiske tilstedeværelse i lytningen og hvorvidt din arbejdsindsats rent faktisk gavnede mig personligt som kollega.
Gavegivningens psykologi
Du kender følelsen. Følelsen af at have fået en gave, som du ikke helt havde forventet, ikke helt havde ønsket dig.
Du finder dog hurtigt en grimasse, der kan passe, for som modtager har du også en rolle at spille i gavegivningens psykologi: du bydes at være
taknemmelig og betale tilbage, i det mindste med et smil og et påskønnende nik.
Men i teamsammenhæng er det trættende at forstille sig. Lad os bryde falskheden og de nedadgående spiraler, for måske ligger der også et ansvar på dine skuldre.
Har du overhovedet fortalt andre, hvad du ønsker dig?
KONSULENTKATALOGET
... julemand eller julekvinde. Sådan at forstå, at du selv kan få redskaberne til i en lang årrække ud i fremtiden, at spille dine kolleger gode. Der er både feel-good kortspil, som bringer det bedste frem i folk, og teambuildingøvelser med instruktioner i, hvordan simple med slagkraftige øvelser skal leveres.
...opbygge den fra scratch. Ambitious Teams kan sagtens klæde jer på til at få den bedst mulige start med en kompetent HR-afdeling. Ligeledes vil jeg også kunne kompetenceudvikle en eksisterende HR-afdeling, således at I bliver flyvende med jeres indsatser.
I har muligheden for at blive certificeret i Ambitious Teams' workshops, så I helt på egen hånd kan levere workshops, indsatser og motivationsindspark i jeres organisation. Det er kun fantasien, der sætter grænser.
Ring eller skriv til Ambitious Teams, hvis du vil have en fantastisk workshop, der automatisk gør teammedlemmerne mere generøse i dagligdagen.
Læs mere om Ambitious Teams her
Ambitious Teams ApS
Tom Fisker Jørgensen
Helenelyst 73
8220 Brabrand
Tlf: 0045 50699939
Mail: tjorgensen@ambitiousteams.com
www.ambitiousteams.com
CVR: 41863846