Gavegivning i teamet

Gavegivning i teamet

Giver vi hinanden de gaver, som virkelig motiverer os i teamet?

Gavegivning i teamet er en workshop, hvis feelgood stemning er lige så stor som dens psykologiske pondus. Vi fører nemlig teamet endnu et skridt op mod større trivsel og sundere effektivitet ved at anskue dynamikkerne gennem gavegivningens linse.

På basis af de psykologiske profiler som I tidligere har investeret i, træner vi lag for lag hvordan hele teamet kan bringes til at virkelig at spille hinanden gode. Hver person bringes til bevidsthed om de gaver de giver og modtager i teamet.

Workshoppen repræsenterer effektiv teamudvikling, når det er bedst med sin psykologiske forankring, intensitet, læringsudbytte og fælles teammotivation.

Gavegivning i teamet får virkelig deltagerne til at tænke over hvad de giver til andre. Hvis du vil have mere, må du give mere.

Workshopbogen fra Ambitious Teams sikrer maksimal effekt

Som deltager på denne Gavegivning i teamet får du en designet workshopbog, som belyser og perspektiverer de øvelser, som teamet involveres i i den interaktive og legende læring.

  • Workshopbogen giver den enkelte deltager mulighed for at udfordre sig selv på gavegivningens boltreplads, både under og efter workshoppen. Workshopbogen uddyber nemlig de relevante psykologiske, sociologiske og antropologiske indsigter, som gør sig gældende i teamdynamikkens mekanismer, men som vi ikke keder folk med på dagen, hvor træning og handling prioriteres.

  • Workshopbogen skal således betragtes som den enkelte deltagers mulighed for at udforske sin egen kompetence, potentiale og udvikling hvad angår at spille de andre i teamet gode.

  • Workshopbogen udgør ligeledes en gave for den HR-manager, som er ambitiøs på teamets vegne, da de indeholder 5 specifikke og forankrende øvelser til anvendelse i tiden efter workshoppen.

Workshopbogen er jeres garanti for et vedvarende stort læringsudbytte af workshoppen

Gavegivning i teamet

Udbytte og effekt af workshoppen

Gavegivning i teamet

Hvert enkelt teammedlem...

Får et nyt syn på teamet og egen evne til at spille de andre gode.
Får gjort op med vaner, som de førhen troede var positive.
Vil være motiveret til at give kollegerne de gaver, som gør teamet sundere.
Vil markant mindske potentielle konflikter grundet højere bevidsthed.

Teamet kende gavegivningens bagvedliggende 'hvorfor' og derfor handle for alles bedste.

Teamudviklingen integreres i jeres dagligdag af teamlederen

Boostere til teamlederen

Efter workshoppen Gavegivning i teamet modtager teamlederen en pakke med tematiske boostere for virkelig at forankre læringen fra workshoppen i teamet.


  • 5 specifikke øvelser som teamlederen kan facilitere efter workshoppen. Instruktioner medfølger.


  • 5 tematiske dilemmaer som teamet bedes løse på egen hånd.


  • 5 udfordringer der engagerer teamet til at spille hinanden gode med forankringen af de nye vaner.


  • Og meget mere!

Boostere til teamlederen - Ambitious Teams.

HR-manageren eller teamlederen spiller en essentiel rolle i afholdelsen af disse korte og energigivende boosts. Forlæng den positive effekt af Gavegivning i teamet med de mange boostere.

Disse boostere resulterer i teamudvikling med høj effekt.

I FÅR SPECIFIKKE BOOSTERE EFTER WORKSHOPPENE,

SÅ I SELV KAN FORTSÆTTE GAVEGIVNINGEN EFTERFØLGENDE

Teambuildingøvelse - Booster 2

Forslag til booster til det højtydende team

Booster 2

Menneskets bedste ven

Teambuildingøvelse - Booster 15.

Forslag til booster til det højtydende team

Booster 15

Speederen i bund

Teambuildingøvelse - Booster 18.

Forslag til booster til det højtydende team

Booster 18

3 prisværdige succeser i teamet

Teambuildingøvelse - Booster 22.

Forslag til booster til det højtydende team

Booster 22

Vær den første til at give

Gavegivning - en appetizer

Hvad er det hårdeste og dejligste ved julen? Du tænker muligvis samværet med familien, eller i disse Corona-tider fraværet af familien, men det er i første omgang ikke det svar, jeg leder efter. Pinligt eller ej, som 46-årig synes jeg stadigvæk, at traditionen med at få og give hinanden gaver er julens højdepunkt.

Men lige så dejlig denne stund er, lige så meget besvær oplever jeg også folk har, når de skal købe gaver. Den helt rigtige gave kræver omtanke, indsigt og forståelse for personens præferencer og empati. Således er det på aftenen ikke gaven i sig selv, du som gavegiveren bliver målt på, men snarere den indsats du har lagt for dagen, for at finde lige præcist den bluse, fra den butik du ved nok. Hvor meget har det kostet dig i tøjl og møje, ikke kroner? Hvor meget er du gået igennem for at komme mig i møde? Hvor meget ser du mig?

Psykologisk set er julen slet ikke nogen let tid, men let er det, at betragte sig som en gave i sig selv. Dette sker ofte i blind forventning til at arrangørerne, der jo selv har valgt at være arrangører, klarer al postyret. "Skal jeg hjælpe med noget?", får du spurgt, i slet skjult ønske om at du forventer et negativt svar. Så har du psykologisk set dit på det tørre, og kan svælge videre i julens tilbudte kræs.

Men for at komme dig i møde på dit påduttede svar med familiens tilstedeværelse, så er det ikke uden tilfældighed, at den 10. januar er den dato på året, hvor flest anmoder om skilsmisse. Mange teamdynamikker kan forklares ud fra gavegivningens psykologi, mange konflikter kunne tages i opløbet med mere opmærksomhed på og stræk mod gavemodtagerens præferencer.

Gavegivning i teamet

Ambitious Teams - Tom Fisker Jørgensen.

Af Tom Fisker Jørgensen

Gavegivning - en del af dig

Helt tilbage i tid, fra menneskeslægtens tilblivelse, fra Australopeticus, over Homo Ergaster og Neandertaleren, har mennesket givet hinanden gaver.

Nogle gange i form af ly for natten, en særlig god kastesten, et afbalanceret spyd, en amulet til efterlivet eller måske tryghed i gruppen i form af forsvar fra trusler.

Homo sapiens-slægten er ca. 300.000 år gammel, og det er indkodet i vores dna, at give hinanden noget. Faktisk har gavegivning sikret vores overlevelse som art.


Gaver kommer nu om dage i mange indpakninger og afskygninger. En gave kan være en handling, en adfærd, en tilkendegivelse, men den rummer i høj grad også et symbolsk element. Gavens grundlæggende funktion er nemlig, at knytte bånd til et andet menneske.

Gavegivning i teamet

Når vi betragter et team og dets dynamikker gennem gavegivningens linse, så åbenbarer en ny verden sig for os, et forklaringsrum som i høj grad kan bruges som grundlag for forståelse af konflikter, demotivation og mistrivsel.

På den anden side kan gavegivningens psykologi også kaste lys over det bagvedliggende 'hvorfor', når man søger at redegøre for årsagerne til visse teams tilsyneladende uforklarlige succeser.

Effektiv teamudvikling med Ambitious Teams beror blandt andet på bringe hver enkelt deltager til bevidsthed omkring den symbolske udvekling af gaver.

Som mennesker er vi ofte meget klar over, hvad vi giver andre, fordi en gave er aldrig blot en gave - den rummer altid noget af dig selv. Marcel Mauss sagde dette i sin skelsættende tanker om gavegivning i 1924: "the objects are never completely separated from the men who exchange them".


Vi strækker os, når vi giver gaver

Vigtigheden i udtrykket "at give en gave" skal man således ikke tage fejl af, for det forudsætter en proaktiv handling fra gavegiveren, hvis fremstrakte arme, man næsten kan fornemme for sit indre blik. "Jeg har strukket mig for dig", tænker gavegiveren, "så hvad har du tænkt dig at gøre for mig?".

At fungere som et velfungerende og proaktivt medlem af et team indebærer handlemæssig empatisk forståelse for dette tilhørsforhold til skyldsnetværket.


  • Du giver en gave, når du tilbyder din hjælp til din kollega.
  • Du giver en gave, når du lytter opmærksomt til kollegaens falbelader.
  • Du giver en gave, når du arbejder dag og nat for at blive færdig til tiden.


Fælles for disse gaver er, at du i givningen strækker dig væk fra din komfortzone, hvor alle dine personlige præferencer råder, og over mod kollegaen.

I teamet, som i parforholdet, er det lige præcist dette niveau, du bliver målt på som kollega: kvaliteten af din tilbudte hjælp, din autentiske tilstedeværelse i lytningen og hvorvidt din arbejdsindsats rent faktisk gavnede mig personligt som kollega.


Gavegivningens psykologi

Du kender følelsen. Følelsen af at have fået en gave, som du ikke helt havde forventet, ikke helt havde ønsket dig.

Du finder dog hurtigt en grimasse, der kan passe, for som modtager har du også en rolle at spille i gavegivningens psykologi: du bydes at være

taknemmelig og betale tilbage, i det mindste med et smil og et påskønnende nik.

Men i teamsammenhæng er det trættende at forstille sig. Lad os bryde falskheden og de nedadgående spiraler, for måske ligger der også et ansvar på dine skuldre.


Har du overhovedet fortalt andre, hvad du ønsker dig?

DOWNLOAD AMBITIOUS TEAMS KATALOG OVER KONSULENTYDELSER, OG FÅ GODE IDÉER TIL ET HVORDAN JERES WORKSHOPS I GAVEGIVNING SKAL STYKKES SAMMEN

KONSULENTKATALOGET

BERETTER AT DU VED HJÆLP AF AMBITIOUS TEAMS KAN BLIVE TEAMETS...

... julemand eller julekvinde. Sådan at forstå, at du selv kan få redskaberne til i en lang årrække ud i fremtiden, at spille dine kolleger gode. Der er både feel-good kortspil, som bringer det bedste frem i folk, og teambuildingøvelser med instruktioner i, hvordan simple med slagkraftige øvelser skal leveres.

VISER HVORDAN DU KAN STYRKE DIN HR-AFDELING ELLER...

...opbygge den fra scratch. Ambitious Teams kan sagtens klæde jer på til at få den bedst mulige start med en kompetent HR-afdeling. Ligeledes vil jeg også kunne kompetenceudvikle en eksisterende HR-afdeling, således at I bliver flyvende med jeres indsatser.

ILLUSTRERER HVORDAN VI KAN SKABE OG LEVERE FORRYGENDE PROGRAMMER SAMMEN.

I har muligheden for at blive certificeret i Ambitious Teams' workshops, så I helt på egen hånd kan levere workshops, indsatser og motivationsindspark i jeres organisation. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Ring eller skriv til Ambitious Teams, hvis du vil have en fantastisk workshop, der automatisk gør teammedlemmerne mere generøse i dagligdagen.


Læs mere om Ambitious Teams her


Ambitious Teams

Ambitious Teams ApS

Tom Fisker Jørgensen

Helenelyst 73

8220 Brabrand

Tlf: 0045 50699939

Mail: tjorgensen@ambitiousteams.com

www.ambitiousteams.com

CVR: 41863846